5 فاکتور BIM برای کاهش هزینه و زمان

مدلسازی اطلاعات ساختمان (BIM) تکنولوژی است که همه مهندسین عمران، معماری و ساخت از آن مطلع می باشند. هر زمان که از مزایای مدلسازی اطلاعات ساختمان (BIM) صحبت می شود توجه ما به کاهش زمان و هزینه معطوف می گردد. به این دلیل که پر واضح است زمان  و هزینه دو عامل اصلی در پروژه های عمرانی می باشند و اگر مدلسازی اطلاعات ساختمان (BIM) به ما کمک کند تا این دو عامل را بهبود ببخشیم جایگاه ویژه در پروژه‌های عمرانی پیدا خواهد کرد. اما مدلسازی اطلاعات ساختمان (BIM) چگونه در بهبود زمان و هزینه به ما کمک می کند؟

 اجرای یک پروژه در بستر مدلسازی اطلاعات ساختمان (BIM) در کوتاه شدن زمان پروژه تاثیر گذار است که این خود منجر به کاهش هزینه می گردد. البته این کاهش ها مربوط به هزینه‌های انجام شده قبل از از اعمال فرآیند مدلسازی اطلاعات ساختمان (BIM) نمی باشد.

 ۵ عاملی که موجب میشوند مدلسازی اطلاعات ساختمان (BIM) در کاهش زمان و هزینه نقش داشته باشند عبارتند از:

  • شفافیت و همکاری
  • تهیه لیست دقیق متریال
  • بهبود زمان پروژه با حذف ابهامات پروژه
  • اتمام پروژه در زمانبندی مقرر
  • کاهش زمان مربوط به تهیه مستندات پروژه

شفافیت و همکاری:

مدلسازی اطلاعات ساختمان (BIM) با ایجاد یک مدل دیجیتالی پایدار در همان مراحل اولیه مدلسازی به تیم های مسئول در طول پروژه کمک می کند تا با شفافیت و همکاری بسیار بالایی در طول پروژه با یکدیگر در تعامل باشند و به این ترتیب از هدر رفتن زمان و سرمایه به علت ابهامات آتی جلوگیری به عمل می آورد.

تهیه لیست دقیق متریال:

از طریق مدل های مجازی تهیه شده از بستر مدلسازی اطلاعات ساختمان (BIM) می توان مقادیر دقیق مصالح مورد نظر پروژه را استخراج نمود. همچنین مدلسازی اطلاعات ساختمان (BIM) شما را قادر می سازد مدت پروژه را بر اساس فاکتورهای مالی مصالح و تیم های اجرایی استخراج نمود. این تحلیل ها در نهایت شما را قادر می سازند تا یک برنامه مشخص برای تهیه  مصالح و آماده سازی تیم های اجرایی داشته باشید و از اتلاف قت و سرمایه به علت عدم برنامه ریزی جلوگیری نمایید.

بهبود زمان پروژه با حذف ابهامات پروژه:

از طریق مدلسازی اطلاعات ساختمان (BIM) یک زمان بندی دقیق می توان برای پروژه استخراج نمود که این زمان بندی در طول اجرای پروژه قابل ارجاع و بررسی می باشد. همچنین مدلسازی اطلاعات ساختمان (BIM) موجب شفافیت هر چه بیشتر در بین تیم های مسئول پروژه می شود که به از بین بردن ابهامات و اختلافات در بین آنها کمک شایانی می نماید.

از آنجاییکه فعالیت های پروژه از طریق مدلسازی اطلاعات ساختمان (BIM) به طور دقیق تر قابل استخراج و بررسی می باشند وچنانچه تاخیری در پروژه رخ دهد، تیم ها این امکان را دارند تا با تصمیمات و اقدامات آگاهانه و به موقع  از تاثیرات این تاخیر در دیگر فعالیت ها جلوگیری به عمل آورند و یا آن را به حداقل برسانند.

اتمام پروژه در زمانبندی مقرر :

مدلسازی اطلاعات ساختمان (BIM) از طریق شبیه سازی قادر است نقص های موجود در پروژه را قبل از اجرای آن تشخیص دهد. از آنجایئکه بر طرف کردن نقص های پروژه بعد از انجام آن بسیار هزینه بر خواهد بود، مدلسازی اطلاعات ساختمان (BIM) از طریق شبیه سازی می تواند غالب خطاها و تناقضات پروژه را استخراج نماید. به این ترتیب هزینه مالی و زمانی برای جبران این خطاها بعداز اتمام پروژه از بین خواهند رفت.

کاهش زمان مربوط به تهیه مستندات پروژه:

مدلسازی اطلاعات ساختمان (BIM) کمک شایانی به طراحان و مدیران ساخت در تهیه مستندات پروژه می نماید. به این ترتیب آن ها وقت بیشتری برای تمرکز بر روی وظایف اصلی خود در جهت تامین منافع پروژه خواهند داشت. همچنین کارفرمایان از طریق مدلسازی اطلاعات ساختمان (BIM) اطلاعات متنوع و جامعی از پروژه خواهند داشت و دیگر اطلاعات آن فقط محدود به یک برنامه زمان بندی کل نخواهد بود.

از سویی دیگر به دلیل اینکه تمام اطلاعات و مدلسازی های انجام شده در یک پایگاه داده وجود دارد، جمع آوری مدارک پروژه جهت تحویل به مدیران بهره برداری برای  تعمیرات، نگهداری و بازسازی به راحتی صورت می پذیرد.

علاوه فاکتورهای پنجگانه بالا موارد متعدد دیگری نیز وجود دارند که جزء مزیت های مدلسازی اطلاعات ساختمان (BIM) می باشند از جمله:

شفافیت در مسئولیت های تیم های پروژه، افزایش رضایت در کاربران پروژه با استفاده از راه حل های خلاقانه، مستندسازی مناسب تر پروژه جهت استفاده در سال های آتی، تعمیر و نگهداری بهتر پروژه، کاهش ریسک های پروژه، کاهش دعاوی حقوقی، رویکرد بهینه تر پروژه، تحلیل های متعدد و بهینه، شبیه سازی فرآیند ساخت، تحلیل انرژی و کاهش مصرف انرژی

2 thoughts on “5 فاکتور BIM برای کاهش هزینه و زمان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *