یکی از تعاریف جامع از علم معماری عبارت است از هنر و علم طراحی بناهای مسکونی و غیر مسکونی. هم اکنون معماری در دو قالب طراحی کلان به مانند شهرسازی و طراحی خرد مثل ساختمان سازی تقسیم بندی می شود. امروزه به جرات می توان گفت علم معماری در حال سپری کردن بزرگترین تحول خود از زمان ظهور کامپیوتر می باشد.

BIM و معماری:

طبق نظر معماران پیشرو و فعال در در فرآیند مدلسازی اطلاعات ساختمان (BIM)، این فرآیند این امکان را به معماران میدهد تا به جای ترسیم خطوط متوالی، از ترکیب کردن اجزای کوچک با یکدیگر طرح جدیدی را خلق نمایند. به این دلیل که نرم افزار های معماری تحت مدلسازی اطلاعات ساختمان (BIM) می توانند اجزای مختلف ساختمان را بمانند در، پنجره، سقف کاذب و… را تشخیص دهند، یا به عبارت دیگر درک مشخصی از کلیت ساختمان دارند. همچنین این نرم افزارها معماران را قادر می سازد تا در فضاهای داخلی یا خارجی پروژه طراحی شده حرکت کرده و طراحی خود را در ابعاد واقعی نظاره و بررسی نمایند بدون آنکه ذره ای از آن پروژه در واقعیت ساخته شده باشد، به این ترتیب آنچه را که در ذهن خود داشته‌اند به بوته آزمایش می گذارند.  همانطورکه نرم افزار CAD در دهه ۸۰ میلادی موجب خلق روش های نوینی در صنعت معماری شد و در نتیجه آن معمار به نام عراقی، زاها حدید،  توانست  ارتباط خلاقانه ای بین طراحی الگوریتمی  و پروژه های معماری ایجاد نماید. این دیدگاه وجود دارد که مدلسازی اطلاعات ساختمان (BIM) موجب پیوستگی و نزدیکی هرچه بیشتر طرح های تجاری  به طرح‌های قابل اجرا می شود  در نتیجه، در معماران هم جنبه های هنری و  هم جنبه های تخصص و فنی، نمود بیشتری پیدا کند.

فرآیند مدلسازی اطلاعات ساختمان (BIM)،  چهار ویژگی اصلی برای  معماران فراهم می سازد:

 

1.ایجاد فرآیند طراحی منعطف:

مهندسین معمار می توانند با استفاده ابزارهای همکاری متقابل موجود در مدلسازی اطلاعات ساختمان (BIM)، ضمن حفظ مفاهیم طرح اولیه، یک طرح مفهومی و ذهنی را به یک طرح قابل استناد تبدیل نمایند.

2.ترکیب طراحی سه بعدی و تحلیل های جدیدتر:

مهندسین معمار می توانند با استفاده از فرآیند مدلسازی اطلاعات ساختمان (BIM)، یک طرح سه بعدی مبتنی بر واقعیات، از مدل خود استخراج کرده و قادر خواهند بود با استفاده از این مدل جدید تحلیل های بیشتری از درون طراحی اولیه خود به  دست آورند.

3.افزایش و بهبود جریان های تحت BIM با طراحی های محاسباتی:

ایجاد هندسه های مختلف، بررسی گزینه های مختلف طراحی، ایجاد فرآیندهای خودکار و ایجاد ارتباط بین نرم افزارهای مختلف از دیگر دست آوردهای پیاده سازی فرآیند مدلسازی اطلاعات ساختمان (BIM) برای مهندسین معمار به حساب می آید.

4.ایجاد همکاری های چند گانه:

در حالی که قواعد مدلسازی اطلاعات ساختمان (BIM) در حال پیاده شدن برروی پروژه هستند، مدلسازی اطلاعات ساختمان (BIM)، این امکان را فراهم می سازد تا مهندسین معمار فارغ از موقعیت مکانی، بتوانند با دیگر حوزه های درگیر پروژه ارتباط بهینه تری برقرار نمایند.

 

گروه مهندسین مشاور بیم تکنولوژی

 این توانایی را دارد تا ​​با به کارگیری معماران زبده که دارای سال ها تجربه طراحی و اجرا هستند، نقشه های معماری را با بالاترین  سطح جزئیات در نرم افزار های مبتنی بر مدلسازی اطلاعات ساختمان (BIM)، طراحی و پیاده سازی نموده و قادر خواهند بود هرگونه نقص  در نقشه های معماری  و تناقض با دیگر نقشه ها را شناسایی نمایند.