مزایای مدلسازی اطلاعات ساختمان (BIM) برای طراحان:

طراحی شامل تهیه پروژه بر اساس اهداف اقتصادی ساز های انرژی عملکردی زیست محیطی و می باشد که می بایست نظر مالکان و سرمایه گذاران و پروژه را تأمین نماید به این ترتیب عوامل موثر و متعددی برای رسیدن به یک طراحی بهینه وجود دارد پس می توان مزایای مدلسازی اطلاعات ساختمان (BIM) برای طراحی را اینگونه بیان کرد.

1. استخراج نقشه های دو بعدی دقیق:

در طراحی مدل تحت فرآیند مدل سازی اطلاعات ساختمان  (BIM)مدلسازی از همان ابتدا در یک محیط سه بعدی انجام می پذیرد (بدین معنی که مدل سه بعدی از یک مدل دو بعدی اولیه استخراج نمی شود) به این ترتیب مدل سه بعدی تهیه شده بسیار دقیق بوده و از زوایای مختلف تمام ابعاد و اندازه ها یکسان و دقیق می‌باشند. و این امکان فراهم می‌شود که از هر برش دلخواهی بتوان نقشه های دو بعدی تهیه نمود که این نقشه ها اشکالی در آنها دیده نمی شود و همچنین هیچگونه تناقضی نیز با یکدیگر نخواهند داشت.

2. اعتبار سنجی اطلاعات ورودی:

با توجه به اینکه در اجرای مدلسازی اطلاعات ساختمان (BIM) نرم افزارهای با تکنولوژی های بسیار پیشرفته مورد استفاده قرار می گیرد، در این نرم افزارها ساز و کارهایی به صورت پیش فرض وجود دارد که می‌توانند صحت اطلاعات ورودی به این نرم افزارها را مورد بررسی و سنجش قرار دهند و چناچه این اطلاعات با پیش فرض های نرم افزار تناقضی داشته باشد به کاربر اطلاع خواهد داد. به این ترتیب خطاهای ناشی از طراحی به حداقل ممکن می رسد. به طور مثال در نرم افزار Revit  اصول طراحی اجزای ساختمانی به مانند دیوار، پنجره ها، سقف سازه ای، سقف کاذب و… از قبل تعریف شده و دارای مشخصات خاص خود هستند  و طراح می بایست به هنگام استفاده از این اجزا، اصول و مبانی طراحی را رعایت نماید در غیر این صورت با خطاهای نرم‌افزار روبرو خواهد شد.

3. سیال بودن مدل سه بعدی

همانطور که در مورد شماره 1 اشاره شده است، نقشه های دو بعدی تهیه شده برای تیم‌های اجرایی با توجه به آن که از مدل سه بعدی استخراج شده اند هیچگونه تناقض و اشکالی در بین آنها وجود ندارد، اما چنانچه به درخواست تیم های اجرایی ، مالکان و  یا سرمایه گذاران پروژه در حین اجرا نیاز به تغییر بخشی از پروژه داشته باشیم این امکان وجود دارد که این تغییر در مدل سه بعدی حاصل از مدلسازی اطلاعات ساختمان (BIM)، اعمال شود و چنانچه اثراتی بر روی دیگر اجزا داشته باشد این اثرات دیده شده و امکان سنجی آن تغییر را بررسی کرده و نسبت به اعمال یا عدم اعمال آن تصمیم‌گیری نمایند.

4. همکاری متقابل تیم های طراحی:

مدل سازی اطلاعات ساختمان (BIM) این امکان را فراهم می‌سازد تا تیم‌های مختلف طراحی (سازه، معماری و تاسیسات) بتوانند همزمان بر روی یک مدل سه بعدی فعالیت نمایند و هر یک از تیم‌ها از آخرین تغییرات و طراحی های دیگر تیم‌ها با خبر باشد که این امر موجب صرفه جویی چشمگیری از نظر مالی و زمانی در فاز طراحی پروژه  می شود.به این ترتیب به دلیل همکاری متقابل موثر حاصل از مدلسازی اطلاعات ساختمان (BIM) خطاهای طراحی تا حد زیادی کاهش یافته و این امکان فراهم می شود که مدل در همان مراحل طراحی اصلاح شود. مسلماً این روش از روش‌های مرسوم قدیمی که هریک از تیم‌ها به طور جداگانه مدل های مربوط به خود را نهایی و نقشه‌های اجرایی را استخراج کرده و به تیم‌های اجرایی تحویل می‌دادند موثرتر و مفیدتر است به این دلیل که اصلاح خطاها بعد از انجام تمام مراحل طراحی و بخشی از عملیات اجرایی بسیار سخت تر  و پر هزینه‌تر می باشد.

5. برآوردهای عددی دقیق و قابل اتکا:

مدل سازی اطلاعات ساختمان (BIM) با فراهم سازی مدل سه بعدی، این امکان را مهیا می‌سازد تا تمام اجزا و فضاهای ساختمان در مقیاس واقعی مدلسازی شوند که این مزیت باعث می شود خروجی های مربوط به متره برآورد مصالح و ابعاد فضاها بسیار دقیق انجام شود و در نتیجه برآورد های مالی پروژه بسیار دقیق و قابل اتکا هستند. این مزیت چشمگیر مدلسازی اطلاعات ساختمان (BIM) در ساختمان های ویژه به مانند آزمایشگاه ها، بیمارستانها، مراکز تحقیقاتی که تعداد و جانمایی تجهیزات و همچنین ارتباط و ابعاد فضا ها بسیار مهم است کارآمدی خود را بیش از پیش نشان می‌دهد به طوری که صاحبان پروژه می‌توانند به اتکا به این خروجی ها به راحتی با اهداف مورد نظر خود از پروژه مطابقت دهند.

6. امکان استخراج برآوردها همگام با مراحل طراحی:

مدلسازی اطلاعات ساختمان (BIM) این امکان را فراهم می سازد که با استفاده از تکنولوژی های موجود در این فرآیند بتوان در هر مرحله از طراحی میزان متریال مصرفی و برآوردهای مالی مربوط به آن مرحله را استخراج نمود. به این معنی که در مراحل اولیه طراحی که اطلاعات کلی و ابتدایی (به مانند تعداد پارکینگ‌ها یا متر مربع فضاها) در طراحی لحاظ می‌شوند می‌توان هزینه رو بر اساس همین اطلاعات برآورد نمود و با پیشرفت طراحی و اضافه شدن جزئیات بیشتر برآورد های مالی دقیق تر و کامل تری حاصل خواهد شد. به این ترتیب مالکان و سرمایه‌گذاران در هر مرحله(از مرحله ابتدایی تا انتهایی) قادر خواهند بود هزینه های استخراجی از مدل سازی اطلاعات ساختمان (BIM) را با برآورد ها و اهداف مالی خود تطابق دهند. این ویژگی بدین معنی است که برآورد های مالی انجام شده توسط این فرآیند که تمام جزئیات پروژه را در نظر می‌گیرد مالکان را قادر می‌سازد که تخمین های مالی و اهداف پروژه را که در ابتدای کار تعریف نموده اند در صورت نیاز مورد بررسی مجدد قرار داده. همچنین با توجه به وجود جزئیات دقیق از پروژه مالکان می‌توانند از پیمانکاران صاحب صلاحیت برای مرور برآورد های مالی بهره بگیرند تا با استفاده از تجربه واقعی اجرای آنها بتوانند برآورد های مالی را دقیق‌تر نمایند.

7. تحلیل انرژی:

امروزه تحلیل انرژی پروژه ها نقش بسیار مهمی در موفقیت یک پروژه دارد، در مدل های دو بعدی صرفاً پس از تکمیل تمام مراحل می توان مباحث انرژی را کنترل نمود و امکان بررسی سناریوهای مختلف در جهت تأمین بهترین عملکرد انرژی وجود ندارد به این دلیل که ممکن است برای بررسی سناریوی جدیدی از انرژی، بخش عظیمی از طراحی های تکمیل شده دچار تغییرات اساسی شوند. اما به واسطه مدل های تهیه شده در مدلسازی اطلاعات ساختمان (BIM) مهندسین قادر خواهند بود در طی مراحل طراحی آنالیزهای انرژی را نیز بررسی نمایند و طرح ها  را از این نظر کنترل نمایند. به این ترتیب طراحی انجام شده از لحاظ انرژی نیز در طی فرآیند طراحی حاصل از مدل سازی اطلاعات ساختمان (BIM) بهبود خواهد یافت و در نهایت طرح نهایی از لحاظ انرژی نیز طراحی بهینه خواهد بود.